Yhdistyksen säännöt
Voimassaolevat säännöt: 18.11.2022 08:00:56
1. Yhdistyksen nimi on Suomen Ragdoll-kissayhdistys ry. Kansainvälisissä yhteyksissä voidaan yhdistyksestä käyttää epävirallista englanninkielistä nimeä FINNISH RAGDOLL CAT CLUB. Kotikunta on Helsinki.
2. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia ragdoll kissojen arvostamisen ja paremman ymmärtämisen hyväksi, valvoa ja ohjata rodunjalostustoimintaa, tutkia kissojen kasvatus- ja hoitokysymyksiä. Päämääräänsä yhdistys pyrkii välittämällä pentuja, kissanäyttelyillä, julkaisutoiminnalla, esitelmillä, neuvonnalla sekä muulla vastaavanlaisella toiminnalla. Yhdistyksellä on oikeus hankkia ja omistaa toimintaansa varten tarpeellista kiinteätä ja irtainta omaisuutta. Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi harjoittaa kahvila- ja ravintolaliikettä sekä järjestää myyjäisiä ja vastaanottaa lahjoituksia ja testamenttilahjoituksia sekä toimeenpanna asianomaisella luvalla keräyksiä ja arpajaisia.
3. Yhdistys noudattaa Suomen Kissaliitto r.y.:n ja sen kautta Federation Internationale Felinen (F.I.F.E) kulloinkin voimassa olevia yleisiä sääntöjä ja rotumääräyksiä. Yhdistyksen jäseniksi pääsevät kaikki kissankasvatuksesta ja kissatyön edistämisestä kiinnostuneet henkilöt tai yhteisöt, joiden jäseniksi liittymisen hallitus vahvistaa.
4. Yhdistyksen jäsenet ovat varsinaisia, perhe-, ainais-, kannattaja- tai kunniajäseniä. Perhejäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, jonka perheen joku muu jäsen on varsinainen tai ainaisjäsen. Alle 18-vuotiaalla jäsenellä ei ole äänioikeutta. Kannattajajäsen, joka voi olla myös oikeuskelpoinen yhteisö, ei ole äänioikeutettu. Varsinaiset ja perhe- sekä kannattajajäsenet suorittavat vuosittain syyskokouksessa määrättävän jäsenmaksun kunakin vuonna tammikuun 31. päivään mennessä. Jäsenyys alkaa maksupäivästä. Ainaisjäsenet suorittavat kymmenkertaisen varsinaisen jäsenen jäsenmaksun suuruisen kertamaksun. Kunniajäseneksi voi yhdistyksen kokous hallituksen ehdotuksesta kutsua henkilön, joka merkittävällä tavalla tai pitkäaikaisella mallikelpoisella toiminnallaan on edistänyt rotukissatyötä. Ehdotus raukeaa, ellei 2/3 läsnä olevista jäsenistä sitä kannata. Kunniajäsenen ei tarvitse suorittaa jäsenmaksua.
5. Mikäli jäsenmaksua ei ole suoritettu eräpäivään mennessä, on yhdistyksellä oikeus katkaista jäsenpalvelut tällaiselta jäseneltä 1.3. alkaen. Jos jäsen ei maksa jäsenmaksua kyseisen vuoden maaliskuun loppuun mennessä, hänen katsotaan eronneen yhdistyksestä. Hän voi päästä jäseneksi hakemalla yhdistyksen jäsenyyttä uudelleen. Yhdistyksen kokous voi hallituksen esityksestä erottaa jäsenen, joka on toiminnallaan vahingoittanut yhdistystä tai on toiminut yhdistyksen tarkoitusperien vastaisesti. Ennen erottamispäätöstä on jäsentä kuultava. Erottaminen tapahtuu 2/3 enemmistöllä annetuista äänistä. Eronneella tai erotetulla ei ole oikeutta jäsenmaksun takaisinsaamiseen. Kissaliiton kasvattajanimen ja/tai siitosuroksen omistava jäsen voi halutessaan maksaa suuruudeltaan hallituksen määrittelemän kasvattajan palvelumaksun, jolla saa kasvatukseen Sivu: 2(3) liittyvät tiedotuspalvelut. Mikäli em. jäsen toimii vastoin allekirjoittamiaan kissankasvatukseen liittyviä sopimuksia, hallitus voi katkaista häneltä kasvattajapalvelut. Palvelumaksua ei palauteta.
6. Yhdistyksen asioita hoitaa ja sen toimintaa johtaa hallitus. Hallitukseen kuuluu puheenjohtaja, sekä vähintään 6 ja enintään 8 muuta jäsentä, jotka syyskokous valitsee kahdeksi kalenterivuodeksi kerrallaan. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan. Lisäksi hallitus valitsee sihteerin ja rahastonhoitajan sekä muita tarpeelliseksi katsottavia toimihenkilöitä ja toimikuntia, jotka voidaan valita myös hallituksen ulkopuolelta yhdistyksen jäsenistä. Hallitus on päätösvaltainen kun puolet (1/2) hallituksen jäsenistä, joista yksi on puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja, on läsnä. Päätökset tehdään yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, mutta vaaleissa ratkaisee arpa.
7. Yhdistyksen nimen kirjoittavat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri ja rahastonhoitaja, kaksi yhdessä.
8. Yhdistyksen päätösvalta kuuluu yhdistyksen kokoukselle.
9. Yhdistyksen kevätkokous pidetään huhtikuun loppuun mennessä kunakin kalenterivuonna. Kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 1) Valitaan kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri 2) Valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja ääntenlaskijaa 3) Todetaan kokouksen laillisuus 4)Hyväksytään yhdistyksen toimintakertomus 5) Käsitellään toiminnantarkastajien lausunto ja tilinpäätös 6) Vahvistetaan tilinpäätös ja päätetään tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille 7) Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut tai esille tulevat asiat Yhdistyksen syyskokous pidetään syys-marraskuun aikana ja siinä käsitellään seuraavat asiat: 1) Valitaan kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri 2) Valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja ääntenlaskijaa 3) Todetaan kokouksen laillisuus 4) Valitaan hallituksen puheenjohtaja sekä hallituksen jäsenet kohdan 6 mukaisesti 5) Valitaan 1-2 toiminnantarkastajaa ja varatoiminnantarkastaja 6) Hyväksytään yhdistyksen tulo ja menoarvio sekä toimintasuunnitelma 7) Päätetään jäsenmaksusta 8) Päätetään yhdistyksen toimihenkilöille maksettavista palkkioista 9) Valitaan yhdistyksen liittokokousedustajat 10) Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut tai esille tulevat asiat
10. Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi. Tilit ja tarvittavat pöytäkirjat on esitettävä hyvissä ajoin tarkastusta varten yhdistyksen toiminnantarkastajille, joiden on palautettava ne Sivu: 3(3) lausuntoineen hallitukselle 2 viikkoa ennen kevätkokousta.
11. Kevät- ja syyskokouksen lisäksi voidaan pitää ylimääräisiä kokouksia. Yhdistyksen kokoukset kutsuu koolle hallitus. Kokouskutsu julkaistaan yhdistyksen Facebook-sivulla, jäsenlehdessä ja/tai kotisivulla viimeistään 2 viikkoa ennen kokousta. Hallituksen kokoukset kutsutaan koolle vähintään 7 päivää ennen kokousta, ellei hallitus muusta kokouskutsuajasta sovi. Sekä yhdistyksen, että hallituksen kokouskutsussa on mainittava kokouksessa käsiteltävät asiat.
12. Asia, jonka jäsen haluaa esittää hallituksen tai yhdistyksen kokouksen käsiteltäväksi, on kirjallisesti ilmoitettava hallitukselle vähintään 30 vuorokautta ennen yhdistyksen kokouksen tai vähintään 7 vuorokautta ennen hallituksen kokousta. Muutoin asia siirtyy käsiteltäväksi seuraavassa kokouksessa. Jokaisella 18 vuotta täyttäneellä henkilöjäsenellä on yksi ääni. Kaikki päätökset tehdään ja vaalit toimitetaan avoimella äänestyksellä, ellei äänestystä suljetuin lipuin ole vaadittu ja sitä ole kannattanut vähintään 2 muuta jäsentä. Jos äänet menevät tasan, ratkaisee puheenjohtajan ääni, mutta vaaleissa ratkaisee arpa.
13. Ylimääräinen kokous on kutsuttava koolle, kun hallitus katsoo sen tarpeelliseksi tai kun vähintään yksi kymmenesosa yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä vaatii erityisesti ilmoitettua asiaa varten. Kokouksessa käsitellään ne asiat, jotka kokouskutsussa mainitaan, ja kokous kutsutaan koolle, kuten kohdassa 11 mainitaan.
14. Näihin sääntöihin voidaan tehdä muutoksia, jos vähintään 3/4 yhdistyksen kokouksessa äänestyksessä annetuista äänistä niitä kannattaa. Päätös yhdistyksen purkamisesta on tehtävä samanlaisella määräenemmistöllä ja vahvistettava vähintään kolme kuukautta myöhemmin pidettävässä ao. tarkoitusta varten kokoon kutsutussa kokouksessa edelleen samanlaisella määräenemmistöllä.
15. Purkamispäätöksestä on ilmoitettava Suomen Kissaliitto r.y.:lle. Jos yhdistys purkautuu on sen varat käytettävä yhdistyksen tarkoitusta palvelevan toiminnan hyväksi purkautumisen vahvistaneen kokouksen päätöksen mukaan.
16. Mikäli näissä säännöissä ei toisin määrätä, yhdistyksen toiminnassa noudatetaan voimassaolevan yhdistyslain säännöksiä.